Pokolpje na sejmu Expo Real 2013 v Münchnu

Pokolpje na sejmu Expo Real 2013 v Münchnu

Predstavniki Pokolpja iz razvojnih institucij RIC Bela krajina in RC Kočevje Ribnica, d.o.o. ter predstavnica Občine Semič smo se v obdobju od 7. - 9. oktobra 2013 v Münchnu udeležili mednarodnega investicijsko-nepremičninskega sejma EXPO REAL 2013. Na sejmu smo zastopali in predstavljali projekt "Dom za starejše Semič", ki ga je strokovna komisija SPIRIT Slovenija izbrala med sedmimi tržno najbolj zanimivimi projekti v Sloveniji. Izbranim projektom je agencija omogočila prostor na sejmišču za predstavitev z lastnimi promocijskimi materiali ter brezplačno vizualno in tekstovno predstavitev projekta na prostoru sejemske konstrukcije. Predstavniki Pokolpja smo poleg projekta "Dom za starejše Semič" na sejmu predstavljali poslovne cone Pokolpja ter ugodnosti in priložnosti za vlaganje v Pokolpje, projekte TRIS Kanižarica (Business park TRIS Kanižarica), Destinacija dobrega počutja ob Kolpi (Destination Wellness on the Kolpa River), Grad Gradac (Gradac Castle), Termalni park Bela krajina (Spa Resort Bela krajina), Obnovljivi viri energije v TRIS Kanižarica (Eenergy: Renewables in TRIS – Kanižarica Business Park) in Ekološko-zdraviliška vas Kostel.

Na 88 kvadratnih metrih slovenskega razstavnega prostora v hali B2-410 so se tako skupaj predstavili naslednji tržno najbolj zanimivi slovenski projekti, izbrani na podlagi javnega povabila, in sicer:

 1. Poslovno stanovanjski objekt Šumi (nosilec: ŠUMIJEV KVART, d. o. o.),
 2. Gradnja poslovne stavbe Lingam (nosilec: LINGAM, nepremičnine, d. o. o., Ljubljana),
 3. Tomos sever in Vila Panaiotopolus (nosilec: Tomos Invest, d. o. o.),
 4. Pohorska livada Hotel **** Superior (nosilec: MIK, d. o. o.),
 5. Izgradnja poslovno-proizvodne cone Komenda, II. faza (nosilec: PC Komenda, d. o. o.),
 6. Izgradnja doma za starejše (nosilec: RIC Bela Krajina),
 7. Mivka Resort Hotel (nosilec: Intering Holding, d. o. o., Ljubljana).

Letošnji partner dogodka je bila Regionalna razvojna agencija Mura, ki je na skupnem razstavnem prostoru predstavljala projekt Razvoj turistične ponudbe Pomurja – Rimska čarda in Sončne terme. V času sejma je bila tudi izjemno odmevna predstavitev Slovenije s posebnim poudarkom na Pomurski regiji, ki je bila namenjena organizatorjem potovanj, novinarjem in podjetjem iz Nemčije. Pod koordinacijo javne agencije SPIRIT Slovenija, generalnega konzulata Republike Slovenija in regionalne razvojne agencije Mura se je regija predstavila kot atraktivna turistična destinacija s konkretnimi predstavitvami ponudbe naslednjih ponudnikov: Hotel Diana, Hotel Zvezda, Lovenjakov dvor, Bioterme Mala Nedelja, Sava hotels&resorts, Radgonske Gorice, Marof in Šunkarna Kodila.

Mag. Matej Skočir, vodja Sektorja za spodbujanje internacionalizacije in tujih neposrednih investicij na SPIRIT Slovenija je poudaril, da gre za ključni investicijsko-nepremičninski sejem na področju Evropske unije, zato je prisotnost na sejmu nujna tako s promocijskega vidika kot z vidika ohranjanja in vzpostavljanja stikov z novimi in obstoječimi poslovnimi partnerji.

Zakaj Expo Real?

 • poteka že od leta 1998
 • velja za največji in najodmevnejši investicijsko-nepremičninski sejem na območju Evropske unije,
 • na 64.000 kvadratnih metrih oz. v šestih sejemskih halah se bo predstavljalo 1.700 razstavljavcev.
 • sejem obišče povprečno okoli 38.000 udeležencev iz 71 držav,
 • tekom sejma se odvija bogat konferenčni program s 400 uglednimi govorci.