SEE MEET Slovenia 2021

SEE MEET Slovenia 2021

Skoraj 280 udeležencev na mednarodnem dogodku za poslovno mreženje SEEMEET SLOVENIA 2021

Dvodnevni dogodek, ki se je letos izjemoma v celoti preselil na splet, je dosegel cilj: uspešno izvedeni številni sestanki udeležencev z vsega sveta z morebitnimi bodočimi partnerji, dobavitelji ali kupci. SEEMEET 2021, ki ga je ob podpori partnerjev organiziral Razvojni center Novo mesto, je dokaz, da so sestankovanja lahko uspešna tudi v digitalni obliki, si pa vsi želimo, da bi prihodnje leto dogodek vnovič potekal v živo.

Skoraj 280 registriranih udeležencev iz 26 držav z vsega sveta, največ iz Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Italije, Srbije, Turčije in seveda Slovenije pa tudi, recimo, iz Brazilije, Filipinov in Kanade je letošnji domet te edinstvene platforme – najboljšega možnega okolja za mreženje, ki omogoča vrsto priložnosti za sklepanje novih poslov.

Kar 140 udeležencev se je udeležilo vnaprej organiziranih sestankov, ki so lahko prvi korak do uspešnega sodelovanja s potencialnimi kupci, dobavitelji in partnerji. »Letošnji mednarodni dogodek za poslovno mreženje SEEMEET 2021 je bil kljub digitalni izvedbi več kot uspešen. Je drugače, vendar tisti, ki želi delati posel, ga lahko tudi prek spleta, to je dejstvo. Poleg privarčevanih stroškov potovanja in bivanja so letošnji udeleženci nenazadnje privarčevali tudi na času. Osnovni namen dogodka je omogočiti nove poslovne povezave in tlakovati pot novim poslom, kar smo dosegli. Smo pa ljudje družabna bitja in seveda si močno želimo, da bi prihodnje leto SEEMEET zopet postal SEE (da se vidimo) in MEET (da se srečamo),” je ob zaključku dogodka izpostavil vodja projekta Aleksej Metelko z Razvojnega centra Novo mesto in se ob tem zahvalil vsem soorganizatorjem, podpornim delegacijam, Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ter agenciji Spirit Slovenija.

Na letošnjem dogodku je bilo prisotno tudi podjetje TPV Automotive d.o.o. (član skupine TPV), razvojni dobavitelj, ki deluje na globalnem trgu avtomobilske industrije in je v okviru SEEMEET-a iskalo poslovne partnerje oz. dobavitelje. Aleksander Špiler, direktor prodaje v podjetju TPV Automotive d.o.o., je tako strnil misli: »Odlična organizacija, elokventen in strokoven moderator, zanimiv izbor predavateljev … - ekipa Seemeet-a si zasluži iskrene čestitke! Udeleženci si pa seveda želimo, da nam mreženje prinese otipljive rezultate.«

Ne samo podjetja, mreženja se je udeležila tudi diplomacija, ki tudi odpira vrata podjetnikom na tuje trge. »SEEMEET je bil odličen povezovalni dogodek in priložnost za stik s slovenskimi in drugimi podjetji JV Evrope. Zelo cenim trud in prilagojen pristop organizatorjev za doseganje večje dodane vrednosti za udeležence. Moja srečanja so bila produktivna in so mi dala priložnost za povezovanje. Dogodek je bil zelo dobro tehnično voden in vse je potekalo gladko. Dogodek je bil tudi priložnost za predstavitev avtomobilskega grozda Bolgarije. Veselimo se naslednjega SEEMEET-a, ki bo, upajmo, potekal na tradicionalen način – v živo,« pravi Mariana Chavrakova, prva sekretarka, vodja oddelka za ekonomske zadeve na Veleposlaništvu Republike Bolgarije v Republiki Sloveniji, ki nad dogodkom ne skriva navdušenja.

Dvodnevni dogodek poslovnega mreženja je bil obogaten tudi s spremljajočimi tematskim predavanji, ki so sledila letošnjim osrednjim industrijam (kovinska industrija, elektro industrija ter sektor informacijske in komunikacijske tehnologije). Po uvodnem nagovoru direktorja Razvojnega centra Francija Bratkoviča in vodje sektorja za spodbujanje tujih neposrednih investicij iz Spirita Vida Habjana je sledilo krajše predavanje Boška Praštala, poznavalca mreženja, coacha in lastnika licence Superbrands Slovenija, ki je udeležence razsvetlil z nekaterimi ključnimi spoznanji o mreženju in pomembnosti »follow up« aktivnosti po mreženju. »SEEMEET 2021 se je spet izkazal, kot pravi networking dogodek, ponosen sem, da sem imel čast biti glavni govorec in aktivirati udeležence, da se povezujejo tudi po končanem dogodku. Vse pohvale organizatorjem za organizacijo in aktivacijo tako posameznikov kot podjetij, vsekakor je prihodnost dogodka SEEMEET svetla,« je navdušeno povedal po dogodku.

Janez Gorenc, moderator dogodka, profesor na Gimnaziji Novo mesto in zaposlen na Razvojnem centru Novo mesto je na digitalni govorniški oder povabil še štiri govorce; Aleksandra Špilerja, ki je predstavil ekološko prijazno površinsko zaščito obdelovanih kosov, Janeza Örija, direktorja za strategijo, inovacije in digitalizacijo v Iskratelu, ki je s svojimi več kot 20-letnimi izkušnjami v telekomunikacijskih industriji predstavil trend razvoja omrežja 5G in možnosti uporabe za podjetja, Dalea Kirkwooda, vodjo razvoja poslovanja pri NIVY Watch iz Slovaške, ki je govoril o trendu in uporabi pametnih nosljivih naprav ter predstavil dodano vrednost njihove pametne industrijske ure ter Lubomira Stanislavova, direktorja avtomobilskega grozda Bolgarije, ki je predstavil trend avtomobilske industrije in mestne mobilnosti v Bolgariji ter aktualne projekte na področju električnih avtomobilov.

Dogodek je letos potekal že sedmič in kljub spremenjenim razmeram so organizatorji (Regionalne razvojne agencije Razvojni center Novo mesto, Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor, Regionalna razvojna agencija Zasavje, Regionalna razvojna agencija Zeleni Kras, Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina, Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije ter razvojne agencije Razvojni center Murska Sobota, Razvojno informacijski center Bela krajina, Razvojni center Kočevje Ribnica in Razvojna agencija Savinjske regije in podporne delegacije Gospodarska zbornica Srbije, Slovenski poslovni klub v Srbiji, Slovensko deželno gospodarsko združenje in Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto) ob močni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter agencije Spirit Slovenija ponovno dokazali, da je s pravo sinergijo moč pozitivno vplivati na povezovanje mednarodnega poslovnega okolja in s tem posledično omogočiti podjetjem možnost novih poslov.

“Seemeet je eden najbolje organiziranih spletnih dogodkov, ki sem se jih udeležil, pravi Dale Kirkwood iz podjetja NIVY Watch, eden izmed govorcev, ki je bil radodaren s pohvalami in dodal »Sistem je deloval dobro in stopnja udeležbe se je zdela visoka. Kljub temu, da je bil dogodek virtualen, je bil velik poudarek na organizaciji B2B srečanj in mreženju - to je izjemno dragocena koristnost tovrstnih dogodkov. Resnično se že veselimo Seemeeta 2022 in upamo, da bo v živo.«