Pokolpje na sejmu Holzmesse 2018

Pokolpje na sejmu Holzmesse 2018

V četrtek, 30. 8. 2018 smo se predstavniki razvojnih institucij Pokolpja (Razvojni center Novo mesto, d.o.o., RIC Bela krajina in RC Kočevje Ribnica, d.o.o.) udeležili kooperacjskega srečanja na Holz & Bau Messe v Celovcu. Dogodek je bil namenjen širokemu spektru podjetij iz srednje Evrope, regije Alpe-Adria in predstavnikom javnih institucij na področju lesarstva in gozdarstva.

Razvojne institucije Pokolpja so tokrat že drugič pripravile skupen sejemski nastop in predstavitev gozdno-lesne verige v Pokolpju, tokrat s še širšo predstavitvijo - v sodelovanju z razvojnimi institucijami iz Maribora, Koroške in Prekmurja.

Na razstavnem prostoru so imela podjetja možnost predstaviti svoje končne izdelke, povezane z lesno industrijo. Iz območja Pokolpja so bili na razstavnem prostoru prisotni štiri razstavljavci: StarkMat, Sebastjan Štarkel, s.p. z Active Chair Kids in Active Chair Pro, 8 shadows, Martina Simonič Adamič, s.p. z otroško hiško Sophia House of Wisdom, EXTRA FIT, Aljaž Štemberger, s.p. z leseno fitnes napravo in Andrej Vlahov z lesenim supom. Podjetniki so imeli tudi možnost udeležiti se B2B sestankov.