Pokolpje na SeeMeet Slovenia 2017

Pokolpje na SeeMeet Slovenia 2017

V obdobju od 23. - 25. 10. 2017 se je v Mariboru uspešno zaključila dvodnevna mednarodna poslovna konferenca SeeMeet Slovenia 2017. Na konferenci je sodelovalo 112 registriranih podjetij iz 11 držav, 122 poslovnežev je opravilo skupno 1.452 sestankov (povprečno 12 sestankov na osebo). Največ podjetij je prišlo iz Slovenije, prisotna pa so bila še podjetja iz Avstrije, Hrvaške, Francije, Madžarske, Italije, Srbije, Turčije, Rusije in ZDA. Sodelujoča podjetja so prišla iz različnih panog, in sicer iz kovinsko predelovalne panoge, lesne in lesno predelovalne panoge, s področja elektronike, pohištva, plastičnih proizvodov, prehransko kmetijske panoge, gradbeništva, turizma in IKT tehnologij.

Prvi dan so na poslovni konferenci prisotne s svojimi govori navdihnili mednarodni trener & coach Branko Žunec ter Dušan Vrban, futurist in strokovnjak za marketing in IT. Skozi oba dneva konference pa so predstavniki podjetij skozi individualne (B2B) 25 minutne sestanke pridobivali nove poslovne kontakte - potencialne partnerje, dobavitelje in kupce. Poleg ostalih regij in institucij se je na stojnici predstavila tudi regija Jugovzhodna Slovenija in problemsko območje Pokolpje.

Dogodek je organiziralo Ministrstvo za gospodarstvo Republike Slovenije s partnersko državo Avstrijo (Advantage Austria), World Trade Centrom Istanbul in Slovensko gospodarsko zvezo v Celovcu. Soorganizatorji so bili SPIRIT Slovenija, RC Novo mesto, RIC Bela krajina, RC Kočevje Ribnica, Mariborska razvojna agencija, RRA Koroška, RC Murska Sobota, RRA Posavje, in RRA Zasavje. Partnerji dogodka so bili Gospodarska zbornica Slovenije, Štajerska gospodarska zbornica, Pomurska gospodarska zbornica, Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine, Regional chamber of crafts and small business Maribor, Območna obrtno-podjetniška zbornica Dravograd, Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto, Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota, Območna obrtno-podjetniška zbornica Ravne na Koroškem, Območna obrtno-podjetniška zbornica Radlje ob Dravi, Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec, Območna obrtno-podjetniška zbornica Metlika in Območna obrtno-podjetniška zbornica Črnomelj.