FDI Award 2015

18. 11. 2015 smo se v Ljubljanji udeležili dogodka FDI Award 2015 oz. podelitve nagrad za najboljšega tujega investitorja.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je tudi letos podelila priznanja za najboljše tuje naložbenike, ki so v preteklem letu ustvarili izjemne rezultate ter prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva. Nagrado Invest Slovenia FDI Award so na večerni prireditvi v Stari mestni elektrarni v Ljubljani prejela štiri podjetja: Sogefi Filtration, d. o. o. v kategoriji zaposlovalec in investitor v regiji; Optotek, d. o. o. v kategoriji uspešni poslovni rezultati ter razvojna naravnanost podjetja; Willy Stadler, d. o. o. v kategoriji dolgoročna prisotnost in trajnostna naravnanost podjetja ter Schenker, d. d. v kategoriji logistični center (hub).

Strokovna komisija, ki je izbirala prejemnike nagrad Invest Slovenia FDI Award, je v ožji izbor vključila zgolj tista podjetja, ki imajo vsaj 50 zaposlenih, poslujejo z dobičkom, imajo visoko bonitetno oceno ter dodano vrednost vsaj 35.000 EUR na zaposlenega in niso davčni neplačniki.