KOVINSKA GALANTERIJA "NBM" - Magovac Čokeša Biserka, s. p.

KOVINSKA GALANTERIJA "NBM" - Magovac Čokeša Biserka, s. p.

Podjetje Kovinska galanterija NBM Magovac je družinsko podjetje z dolgoletno tradicijo (od leta 1984) na področju kovinske dejavnosti.

Posebej smo specializirani za hladno preoblikovanje različnih materialov. Predvsem nas odlikujejo odlični rezultati, ki smo jih dosegli na področju globokega vleka nerjaveče pločevine, aluminija, titana in navadne pločevine. Glavni produkti naše proizvodnje so sestavni deli visoko kakovostnih obtočnih črpalk (prekatne puše, prekatne stene, plašči rotorjev različnih dimenzij, ...) ohišja motorjev,… Poleg teh specifičnih proizvodov pa izdelujemo tudi druge splošne uporabne izdelke, kot so sifoni, ohišja grelcev s pokrovom in sestavne dele malih gospodinjskih aparatov.

PREDNOSTI:

  • Zanesljivost,
  • dolgoletne izkušnje,
  • inovativnost,
  • specifična tehnologija,
  • hitra odzivnost,
  • odlična finančna boniteta,
  • natančnost,
  • odlična opremljenost z najnovejšimi stroji,
  • zagotovitev specialnih orodij,
  • možnost hitrega prilagajanja

GLOBOKI VLEK je postopek preoblikovanja ravnih surovcev iz pločevine (rondel ali platin) v votla telesa (lonci, ohišja, plašči) brez namenskega tanjšanja debeline. Material mora imeti dobre preoblikovalne lastnosti, biti enakomerne debeline in izotropen (tj. imeti enake lastnosti v vseh smereh). Za globoki vlek so primerne hladno in toplo valjane jeklene pločevine z vsebnostjo ogljika od 0,08 do 0,12 %, nerjaveče jeklene pločevine, pocinkane jeklene pločevine, medenina, aluminij, cink, nikelj in žlahtne kovine.

HIDROFORMING je postopek preoblikovanja zahtevnih izdelkov s pomočjo tekočega medija pod visokim tlakom. Hidroforming se uporablja za preoblikovanje pločevine (rondel).

POTISNO OBLIKOVANJE je postopek preoblikovanja pločevine v rotacijske votle izdelke na stružnici ali na podobnem namenskem stroju. Postopek je enostaven in se uporablja za manjše serije, za katere izdelava orodij za globoki vlek ni ekonomsko opravičena.

POTISNO VALJANJE je zahtevnejši proces. Z njim iz rondel izdelujemo votla telesa, katerih dno mora biti debelejše od sten. To dosežemo s posebnim orodjem, pri katerem je ohlapnost med pestičem in vlečno matrico manjša od debeline pločevine. Pri vlečenju s takim orodjem se debelina stene vlečenca stanjša, hkrati pa se vlečenec podaljša. Zaradi utrditve pri preoblikovanju imajo vlečenci boljše mehanske lastnosti in ugodno hrapavost sten, kar zagotavlja večjo delovno obremenitev in daljšo življenjsko dobo.

VARJENJE - Z namenom razširitve obsega naših storitev smo v letu 2007 začeli z uvajanjem tehnologije varjenja. Na voljo imamo TIG in MIG varilne stroje.