RIC Bela krajina at International Trade Fair Expo Real München 2012

RIC Bela krajina at International Trade Fair Expo Real München 2012

RIC Bela krajina se je v obdobju od 8. - 10. oktobra 2012 v Münchnu udeležil mednarodnega investicijsko-nepremičninskega sejma EXPO REAL 2012, ki je največji tovrstni sejem v Evropi.

Skupinsko udeležbo na sejmu je organizirala Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI). V okviru programa Pokolpje je naloga razvojnih institucij na območju Pokolpja tudi privabljanje investicij na območje. RIC Bela krajina je na Javno povabilo JAPTI za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupno sejemsko predstavitev na mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2012 v Münchnu v avgustu 2012 prijavili 4 projekte, in sicer:

  1. TEHNOLOŠKO RAZVOJNO INDUSTRIJSKO SREDIŠČE KANIŽARICA (Business park TRIS Kanižarica)
  2. DESTINACIJA DOBREGA POČUTJA OB KOLPI (Destination Wellness on the Kolpa River)
  3. GRAD GRADAC (Gradac Castle)
  4. TERMALNI PARK BELA KRAJINA (Spa Resort Bela krajina)

Izmed prijavljenih štirih projektov je strokovna komisija JAPTI skladno z razpisanimi kriteriji izbrala projekt TEHNOLOŠKO RAZVOJNO INDUSTRIJSKO SREDIŠČE KANIŽARICA (TRIS KANIŽARICA) med osmimi projekti v Sloveniji, katerim je bila na voljo (brezplačna) predstavitev s promocijskimi materiali na za to predvidenem prostoru sejemske konstrukcije.

RIC Bela krajina je na sejmu potencialnim investitorjem predstavil projekt TEHNOLOŠKO RAZVOJNO INDUSTRIJSKO SREDIŠČE KANIŽARICA (TRIS KANIŽARICA), projekte Destinacija dobrega počutja ob Kolpi, grad Gradac in Termalni park Bela krajina, turistično ponudbo območja ter proste kapacitete v poslovnih conah Pokolpja.