Pokolpje at 1st International B2B event SeeMeet - Pomurje 2014

Pokolpje at 1st International B2B event SeeMeet - Pomurje 2014

Predstavniki Pokolpja smo se v obdobju od 11. in 12. novembra 2014 v Radencih udeležili dogodka SEEMEET Pomurje 2014 (SouthEastEurope Business Networking), ki sta ga skupaj organizirala RRA Mura in Javna agencija SPIRIT Slovenija s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Dogodka se je udeležilo 117 predstavnikov podjetij iz Slovenije, Italije, Srbije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Češke, Nemčije, Luksemburga in Turčije, ki so v dveh dneh opravili 1.326 vnaprej dogovorjenih poslovnih sestankov.

SEE MEET Pomurje 2014 je bil namenjen vsem podjetjem, ki iščejo nove poslovne priložnosti v jugovzhodni Evropi in na mednarodni ravni. Gre za mednarodno poslovno konferenco na osnovi koncepta Futurallia, ki ponuja edinstveno platformo za mala in srednja podjetja iz vseh poslovnih sektorjev za rast njihovega poslovanja na nacionalnih in mednarodnih trgih ter pridobivanje novih kontaktov in povezav preko individualnih vnaprej pripravljenih sestankov in preko neformalnega mreženja v času foruma. Dogodek je bil namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz različnih sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge ali iščejo nove poslovne partnerje tako v Sloveniji kot v Jugovzhodni Evropi. Bistveni cilj dogodka je bil udeležencem ponuditi profesionalno podporo pri ustvarjanju novih kontaktov, s katerimi se lahko po dogodku dogovarjajo za konkretna poslovna sodelovanja, obenem pa pozicionirati Pomurje in Slovenijo kot stičišče za poslovanje z jugovzhodno Evropo.

V dveh dneh je bilo skupaj opravljenih 1.326 vnaprej dogovorjenih sestankov, v povprečju se je vsak udeleženec udeležil 11 sestankov. Večina od 104 prijavljenih podjetij je imela do 50 zaposlenih, 20 podjetij več kot 100 zaposlenih in 9 podjetij več kot 500 zaposlenih. Dogodka se je udeležilo tudi 14 delegacij iz različnih dežel, ki so imele na dogodku tudi svojo razstavne prostore.