Predavanje Industrija 4.0

Predavanje Industrija 4.0

V torek, 12. junija 2018 smo v Podjetniškem inkubatorju Bele krajine izvedli predavanje z naslovom Industrija 4.0 ali Kako pametna tovarna postane resničnost. V prvem delu predavanja smo spoznali splošne pojme, povezane z Industrijo 4.0, v drugem delu pa smo se seznanili z konkretnimi rešitvami za proizvodne in storitvene procese, ki jih ponujajo podjetja v bližini.

Dr. Tomaž Perme je v prvem delu predstavil Izzive in priložnosti Industrije 4.0. ter v okviru svoje predstavitve pojasnil kaj industrija 4.0 sploh pomeni, na kaj se nanaša ter kaj vse je povezano z njo. Eva L. Gabrijel iz podjetja Team Training International je nato udeležencem predstavila drugo plat, povezano z industrijo 4.0., in sicer mite, strahove in mentalno pripravljenost ljudi na tovrstvne spremembe v industriji. Sledila je predstavitev Daniela Copota iz Pomurskega tehnološkega parka, ki je predstavil pametne tovarne in metode ter koncepte za digitalizacijo proizvodno usmerjenih podjetij.

V drugem delu predavanja se je prvo predstavilo podjetje ININ d.o.o., in sicer je Darko Toplak predstavil celovite rešitve za mala ali srednje velika proizvodna podjetja - IPSPlus, Simon Ražman iz podjetja 3 Port, d.o.o. je predstavil IoT platformo SMIP in servise v smeri Industrije 4.0., Samo Sagadinj iz podjetja Eocen, d.o.o. je predstavil sistem pametne tovarne "MikroPro Production Tracking system", Branko Starašinič iz podjetja Promigra, d.o.o. je predstavil 8DReport.com - portal za reševanje problemov v proizvodnih podjetjih, Luka Kozamernik iz podjetja Viar, d.o.o. je predstavil REWO - platformo za vizualno digitalizacijo - Naj bo mentor vedno ob vaši strani!, Tomaž Lapoša iz Pomurskega tehnološkega parka pa je v imenu Urške Kukovič Rajšp iz podjetja Kadring, d.o.o. predstavil inovativno rešitev za celovito podporo kadrovski funkciji.