10. razpis za nagrado HORUS 2018

Vir in informacije: IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, www.irdo.si

Na razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus se lahko kandidati po novem prijavijo do 15. novembra 2018.

Razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2018 že deseto leto podeljujeta IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS - Slovensko društvo za odnose z javnostmi, v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji. Podjetja družbeno odgovornost že upoštevajo kot pristop k ustvarjanju konkurenčne prednosti, saj koncept že vrsto let dokazuje, da presega dobrodelnost.

Za strateško nagrado HORUS 2018 se letos lahko potegujejo: podjetja vseh velikosti in oblik ter druge organizacije. Letos so razpisali Nagrado za strateško celovitost pravne osebe (za strateški pristop podjetij in organizacij k družbeni odgovornosti) ter Priznanje za projekt (za sodelovanje gospodarstva, šolstva in mladih). Objavljeni so še trije razpisi za posebna priznanja, kjer prijavnine ni: Posebno priznanje posamezniku oz. organizaciji, ki deluje v kontekstu družbene odgovornosti, Posebno priznanje novinarju/ki ter v sodelovanju z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Posebno priznanje Slovencem v zamejstvu in po svetu.

Razpis za vse kategorije je podaljšan do 15. novembra 2018, zato organizatorji vabijo vse zainteresirane, da se čim prej prijavijo in pričnejo z izpolnjevanjem vprašalnika. S pomočjo vprašalnika prijavitelji analizirajo stanje družbene odgovornosti v organizaciji in se hkrati naučijo, kaj lahko pri svojem poslovanju še posodobijo. Družbena odgovornost namreč kot koncept spodbuja razvoj podjetja oz. organizacije na področju odnosa do zaposlenih, okolja in skupnosti ter vodenja in odnosov na trgu s kupci in dobavitelji. To krepi uspešnost podjetja in tako prispeva h konkurenčni prednosti. V tujini ta koncept podjetja že uveljavljajo več desetletij, pri nas pa v zadnjem desetletju postaja stalna praksa uspešnih podjetij.

Z razpisom Horus 2018 želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti.

Dodatne informacije: IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, Kontaktna oseba: mag. Anita Hrast, GSM: 031 344 883, e-pošta: nagrada.horus@irdo.si.