Predavanje - »Optimizem kot faktor uspeha«

Datum: 6. februar 2019, od 8.30 do 15.00 ure

Kraj: Podjetniški inkubator Podbreznik, Podbreznik 15, Novo mesto

Predavanje bo potekalo v sredo, 6. februarja 2019, od 8.30 do 15.00 ure (vključena pijača in kosilo).

Zakaj je optimizem aktualna tema? Znanost se že več desetletij poglobljeno ukvarja z vplivom optimizma in pesimizma na naše življenje, delo in zdravje. V tem času so znanstveniki prišli do pomembnih odkritij.

Optimisti so v primerjavi s pesimisti bolj vztrajni, odločni, pogumni, kreativni in samozavestni. Dolgoročno gledano so tudi bolj zdravi in celo živijo dlje. Moč optimizma se hkrati kaže v tem, da je, poleg nadarjenosti in motivacije, ena od treh ključnih značilnosti, potrebnih za uspeh na zahtevnih delovnih mestih.

Optimisti fleksibilno vztrajajo kljub zavrnitvam in neuspehom (npr. v prodaji). Posledično realizirajo zastavljene cilje, hitro napredujejo in na splošno dosežejo več kot pesimisti. Dobra novica je, da se (bolj) optimističnega mišljenja lahko naučimo oziroma ga razvijamo.

Ker živimo v kompleksnem svetu, polnem izzivov, in ker je optimizem pomemben faktor uspeha na vseh področjih življenja, bo to tema delavnice, na katero vas vabijo.

Predavanje bo vodila Eva L. Gabrijel, trenerka in coach za razvoj osebnostnih in medosebnih kompetenc. Deluje pod blagovno znamko Team Training International.

Dogodek sofinancirajo Razvojni center Novo mesto d.o.o. in občine Šmarješke Toplice, Mirna Peč, Šentrupert, Škocjan in Šentjernej. Kotizacija je za mikro ter majhna podjetja in podjetnike ter potencialne podjetnike s sedežem v navedenih občinah brezplačna.

Dodatne informacije in prijave