HACCP V PRAKSI

Zaradi izjemnega zanimanja ponavljajo izobraževalno delavnico, ki so jo izvedli v februarju 2019. SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija vabi obrtnike in podjetnike, pri njih zaposlene delavce, MSP ter potencialne podjetnike iz regije JV Slovenija na brezplačno delavnico z naslovom "Dobra higienska praksa oz. HACCP v praksi", ki bo v torek, 11. junija 2019, s pričetkom ob 16. uri v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto (Foersterjeva 10, NM).

Komu je izobraževanje je namenjeno?

Na podlagi zahtev poglavja XII, Uredbe (ES) 852/2004 o higieni živil, lahko v proizvodnji ali prometu z živili delajo le osebe, ki izkazujejo znanje o higien živil, pridobljeno s strokovno izobrazbo ali dodatnim usposabljanjem. Vsi, ki delajo z živili in ki skrbijo za vzdrževanje postopkov HACCP sistema morajo biti ustrezno usposobljeni in seznanjeni z načeli dobre prakse.

Vsebina:

  1. Kaj je HACCP in kaj so spremljajoči higienski programi
  2. Dejavniki tveganja pri delu z živili (mikrobiološki, kemijski in fizikalni)
  3. HIGIENA (osebna higiena, higiena procesa, higiena izdelka)
  4. Označevanje živil (alergeni, energijsko hranilne vrednosti, informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih)
  5. Uredba o blažilnih ukrepih za zmanjševanje akrilamida v živilih
  6. Pravilnik o največji dovoljeni vsebnosti transmaščobnih kislin
  7. Vodenje HACCP dokumentacije
  8. Obisk inšpektorja Uprave za varno hrano: kaj moramo urediti

Delavnica bo podkrepljena z veliko primerov iz prakse in bo prilagojena udeležencem.

Predavateljica:

Tatjana Kruder, univerzitetna diplomirana inženirka živilke tehnologije, sodna izvedenka in cenilka za živila, z dolgletnimi izkušnjami iz prakse in izobraževanja.

Prijave:

Prijave do petka, 7. 6. 2019 preko spletne prijave, več informacij na mail: breda.koncilja@gzs.si in GSM: 051 422 580. Zaradi omejenega števila mest je prijava na delavnico obvezna.

Delavnica v trajanju 3 šolske ure je za udeležence brezplačna.

Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi.

Vljudno vabljeni.