Brezplačen spletni seminar "Pregled Covid-19 zakonodaje, s poudarkom na PKP5

Vabljeni na BREZPLAČEN spletni seminar PREGLED COVID-19 ZAKONODAJE, S POUDARKOM NA PKP5, ki ga organizira SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija v koordinaciji Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto.

Državni zbor Republike Slovenije je 15. 10. 2020 sprejel Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP), s katerim je država podaljšala veljavnost nekaterih ukrepov in dodala nekatere nove. Ker pa se epidemiološka slika v Sloveniji bistveno poslabšuje, pričakujemo, da bo petemu protikoronskemu svežnju sledil šesti, ki bo vseboval dodatne ukrepe za pomoč najbolj prizadetim panogam.

Dogodek bo v sredo, 28. oktobra 2020, s pričetkom ob 13.00 uri. Spremljali ga boste lahko preko spletnega orodja MS Teams.

Vsebina:

1. RAČUNOVODSKA IN DAVČNA OBRAVNAVA DRŽAVNIH POMOČI PO INTERVENTNIH UKREPIH ZA POMOČ GOSPODARSTVU ZARADI EPIDEMIJE:

  • kaj je državna pomoč in kdaj se lahko pripozna kot prihodek,
  • knjiženje oprostitve najemnin v primeru primeru pripoznavanja pravice do uporabe,
  • pravilno računovodsko obravnavanja drugih nadomestil (refundacij),
  • evidentiranje mesečnega temeljnega dohodka,
  • vpliv državnih pomoči na davčne obveznosti.

2. PREGLED UKREPOV PO #PKP5

Izobraževanje je namenjeno zainteresiranim posameznikom, obrtnikom in podjetnikom ter mikro, malim in srednjim podjetjem iz regije JV Slovenija, ki se pri svojem delu srečujejo z obravnavano tematiko.

Pozivamo vas, da nam lahko že ob sami prijavi pošljete vaša vprašanja na spodnjo elektronsko pošto, da bo predavateljica lahko že sproti odgovorila na težave, s katerimi se soočate.

Prijavljeni boste vsa navodila in napotke prejeli pred dogodkom na vaš elektronski naslov, ki ga boste navedli na prijavi.

Predavala bo Marija Tomc Muc, univ. dipl. ekon., preizkušena računovodkinja in preizkušena davčnica, direktorica računovodskega podjetja Biro BONUS d.o.o. Ima dolgoletne izkušnje na področju obračunavanja davkov in računovodstva. Je tudi predavateljica na višjih in visokih šolah ter na številnih seminarjih in delavnicah.

PRIJAVA: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpH8uFwst1BCjW_vHVnkzGnxJyv_cTDFciMkF0XX4pPo2yhw/viewform.