Avstrija - donosna lokacija

Vir in informacije: Poslovna akademija, 6. 11. 2018, https://akademija.finance.si/

Avstrija spada med najbolj inovativne in uspešne države Evropske unije. Njena dinamična poslovna Kraj izstopa zaradi sodobne infrastrukture, visokokakovostnih tehnologij in dobro usposobljenega ter visoko motiviranega specializiranega osebja. Poleg tega Avstrija ponuja prilagojene programe financiranja ter socialno in gospodarsko stabilnost. S svojo osrednjo geografsko lokacijo je idealen poslovni vezni člen med državami.

Avstrija ima zlasti dobro lokacijo v smislu raziskav in razvoja. S pričakovano stopnjo 3,19 odstotka deleža raziskav v BDP leta 2018 bo Avstrija uvrščena na drugo mesto v EU, takoj za Švedsko. Glede na najnovejše napovedi se bodo izdatki za raziskave vseh podjetij v Avstriji dvignili na 6,11 milijarde EUR, kar predstavlja 6.8-odstotno zvišanje v primerjavi z letom 2017.

Ta podatek preseneča, glede na to, da so podjetja deležna višje davčne olajšave na raziskave v višini 14 odstotkov ter ciljanega financiranja za pospeševanje tesnega sodelovanja med znanostjo in poslovnim svetom. Poleg tega zdaj Avstrija vlaga v zagonska podjetja več kot kadar koli prej. Ciljne spodbude za investicije so na voljo vodilnim v industriji in tudi malim in srednje velikim podjetjem.

Najboljši partner, na katerega se lahko obrnete pri vseh vprašanjih v zvezi s poslovno lokacijo

Želite začeti poslovati v Avstriji ali pa tam okrepiti svoje poslovanje? Agencija ABA – Invest in Austria vam lahko pomaga s svojim popolnim naborom brezplačnih storitev, kar vključuje ustrezno svetovanje pri izbiri najbolj primerne lokacije, pomoč pri birokraciji in organih za financiranje, pomoč na področju davčnih in delovnih vprašanj ali pri prepoznavanju kontaktnih partnerjev. Poleg tega vam lahko ABA pomaga tudi s svojo razvejano mrežo strokovnjakov in partnerjev, s katerimi sodeluje.

Za več informacij obiščite spletno stran: investinaustria.at.