Gospodarska razvojna delegacija GO BIG IN TEXAS

Datum: med 9. in 14. marcem 2020

Kraj: Houston in Dallas (Teksas) / Združene države Amerike

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ameriško gospodarsko zbornico vabi podjetja k udeležbi na gospodarsko razvojni delegaciji v zvezno državo Texas. Omenjena zvezna država predstavlja 10. največje gospodarstvo na svetu. Poleg klasičnih industrij z dolgoletno tradicijo kot so energetska - naftna, plinska, je Texas v zadnjem desetletju poslovno okolje, ki je vodilno tudi na področju visoke tehnologije, IKT, letalske in vesoljske industrije ter obnovljivih virov energije.

Namen delegacije ni le spoznavanje najnovejših tehnologij na omenjenih področjih, ampak tudi spoznavanje z ameriško poslovno kulturo in potencialno odpiranja ameriškega trga slovenskim podjetjem, saj so obiski namenjeni tudi temu, da se slovenska podjetja predstavijo ameriškim partnerjem. Prav tako se bodo udeleženci srečali s častno konzulko RS v Houstonu in spoznali poslovneže slovenskih korenin.

Sodelovanje v delegaciji bo podjetjem omogočilo podroben vpogled v energetske vire sedanjosti in prihodnosti, letalsko industrijo, IKT in tudi ogled nekaterih največjih svetovnih korporacij.

Celotni dogodek je razdeljen na dva dela, aktivnosti v Houstnu 9. in 10. marca ter v Dallasu med 11. in 14. marcem. V Dallasu bo poleg obiskov vodilnih podjetij na področju energetike in obnovljivih virov ter obiska največjega naftnega in plinskega podjetja na svetu, organizirana tudi Poslovna konferenca »Texas Feels Slovenia«. Vrhunec večera 11. marca bo ogled košarkarske tekme med ekipo Luke Dončiča Dallas Mavericks in ekipo Denver Nuggets.

Stroške letalske karte in hotelske namestitve krijejo udeleženci sami. So pa za vas pripravili paket, katerega okvirna cena je 2.980 EUR (letalska karta v ekonomskem razred) oziroma 5.500 EUR (letalska karta v poslovnem razredu). Paket vključuje letalsko karto, nočitve v hotelu 4*, skupne lokalne prevoze in skupni prevoz Lj - Zagreb - Lj.

Višina kotizacije za sodelovanje na dogodku znaša 1.000 EUR in vključuje celotno organizacijo poslovne delegacije, udeležbo na konferenci »Texas Feels Slovenia« in ogled košarkarske tekme Dallas Mavericks vs. Denver Nuggets.

Število mest je omejeno. Velja načelo »first come - first served«

Vašo dokončno potrditev prijave prosimo sporočite najkasneje do 10. februarja 2020 na e-naslov: vida.dolenc@amcham.si.

MSP podjetja imajo možnost pridobiti preko Slovenskega podjetniškega sklada vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino, v katerem so tudi natančno navedeni upravičeni stroški od 1. 1. 2019 do 30. 9. 2023 za udeležbo dveh udeležencev iz MSP v gospodarski delegaciji v tujini. Natančne informacije najdete tukaj, stroški nakupa letalske karte v poslovnem razredu niso upravičen strošek.

Dodatne informacije: